2022 Kevään BIG THREE

 2022 Kevään BIG THREE: Teiniangsti ja "lainatut" autot 


Kevät on sitä aikaa kun tekisi mieli ottaa varaslähtö kesälomalle. Opiskelu painaa päälle, pitää miettiä tulevaisuutta ja kesätöitä, leirikuluja ja loppuarvosanoja. Kevään big three (kirja, elokuva & sarja) on siis tänä vuonna pakomatka teemalla. 

 Kirja: Kaunis ilma kuolla (Veera Salmi) 

Kaunis ilma kuolla on kotimainen tarina kahdesta nuoresta, jonka maailma on hylännyt. He päätyvät toistensa elämiin ja lopulta pakenevat kohti väistämätöntä katastrofia autolla, joka on "lainattu". Kirja on kirjoitettu kahdesta näkökulmasta: Leon ja Isran minäkertojilla. Molemmilla on oma mielenkiintoinen tapansa kertoa tarinaa. Lukukokemus on juuri sopiva arjen keskelle ja herättää paljon ajatuksia yhteiskunnan menosta ja unelmia auringonlaskuun karkaamisesta.


 Elokuva: The Space Between US

The space between us on sekä suloisen angstinen pakoelokuva, että sci-fillä höystetty romanssi: Gardner, joka on elänyt koko elämänsä Marsissa, rakastuu internet-ystäväänsä Tulsaan maan päällä. Tulsa ja Gardner joutuvat pakenemaan "lainatulla" autolla, koska Gardneria etsitään. Matkan varrella he oppivat paljon itsestään ja toisistaan. Elokuva on Netflixissä, tai ainakin oli kun minä sen viimeksi näin.



 Sarja: The End of the f***ing World 

The end of the f***ing world on draamasarja netflixissä. Sarja alkaa ehdottomasti hieman synkemmällä teemalla: 17-vuotias James uskoo olevansa psykopaatti. Hän on kyllästynyt tappamaan eläimiä, ja haluaa siirtyä ihmisiin. Kohteeksi hän valitsee luokkatoverinsa Alyssan. Parivaljakko rakastuu ja Alyssa ehdottaa että he pakenisivat kaupungista "lainatulla" autolla, jotta Alyssa pääsisi pois hirveän isäpuolensa luota. Näin alkaa heidän matkansa, mutta sarjassa on jo kaksi kautta.

Kommentit

Suositut tekstit